چهره های برتر فارسی زبان در سراسر دنیا

فهرست مطالب

شنیده‌­اید که می­‌گویند فلانی از زمین­‌های خاکی شروع کرده است؟ خیلی از آدم‌ها به این شکل موفق می­‌شوند و به چهره های برتر تبدیل می‌شوند. یعنی لازمه موفقیت لزوما سرمایه­ خارجی نیست و سرمایه اصلی در درون خود انسان قرار دارد. لوئی هولتز بازیکن و مربی سابق فوتبال آمریکایی در این رابطه جمله خوبی گفته است: “تنها 10 درصد از زندگی شما اتفاقاتی است که برایتان می­‌افتد و 90 درصد باقی‌مانده عکس‌العمل شما به وقایع و نحوه رویارویی شما با آن­هاست.”

انسان در اکثر موارد با تلاش خود می­‌تواند به بالاترین جایگاه‌­ها و بزرگترین موفقیت­‌ها برسد. البته تاثیر شرایط خانوادگی، موقعیت جغرافیایی، پول و … را نمی‌توان انکار کرد، اما به شما اطمینان می‌دهم “تغییر دیدگاه“­ جایگاه ویژه‌­ای در رسیدن به اهدافتان دارد.

اعتمادبه خود بزرگ‌ترین کلید موفقیت است. زمانی که به خودتان اعتماد کنید دست به خلاقیت و نوآوری می­‌زنید و از دل این خلاقیت‌ها شکست‌ها و در نهایت موفقیت­ها حاصل می‌شوند.

در این خصوص مجله فارسی1، مقاله‌ای با موضوع ویژگی های زنان بااعتماد به نفس منتشر کرده است. به بانوان عزیز پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنند.

به خاطر داشته باشید که شکست‌ها اصلا بد نیستند، برعکس آنها تجربه­‌های غنی­ شما هستند. در آینده با استفاده از همان­‌هایی که روزی شکست نامیده‌­اید به موفقیت و پیروزی خواهید رسید.

امروز سراغ چهره های برتر فارسی زبان که کمتر شناخته شده‌­اند رفته‌ایم. افرادی که با تلاش و همت خود به موفقیت‌های بزرگی رسیده‌­اند. با ما همراه باشید.

1- بهناز فرهی، اولین طراح لباس هوشمند

بهناز فرهی چهره برتر ایرانی

بهناز فرهی متولد 1364 در تهران است. خانم فرهی بعد از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه شهید بهشتی راهی کالیفرنیا شد. در آنجا بواسطه کار کردن با استادش متوجه شد عاشق ساختن است و در ادامه تصمیم گرفت هنر و معماری را با تکنولوژی ترکیب کند. پس خانم معمار قصه‌ی ما وارد کار طراحی لباس شد و ایده لباس هوشمند را اجرا کرد. در واقع این معمار جوان با خلاقیت و عملی کردن ایده­‌هایی که شاید در وهله اول عجیب و غیرممکن می‌رسیدند به موفقیت رسید.

2- خانواده پرتوی، از دانشگاه شریف تا سیلیکون ولی

هادی و علی پرتویی

هادی و علی پرتوی دوقلوهای افسانه‌ای سیلیکون ولی هستند. آن­ها در سال 1350 در تهران به دنیا آمدند. پدر آن‌ها، فیروز پرتوی، یکی از موسسان دانشکده دانشگاه شریف و دومین استاد تمام این دانشگاه می‌­باشد که علاوه بر دانشگاه شریف، در هاروارد، امیرکبیر و ام آی تی هم تدریس کرده است. این دو برادر از سن ۹ سالگی شروع به کدنویسی کردند.

در 1984 خانواده پرتوی از ایران به آمریکا مهاجرت کردند و هادی و علی پرتوی در رشته علوم کامپیوتر وارد دانشگاه هاروارد شدند و پس از اتمام تحصیلشان در سیلیکون‌ولی به کار پرداختند. هادی بعد از فارغ التحصیلی وارد مایکروسافت شد و در تیم توسعه اینترنت اکسپلورر شروع به فعالیت کرد، اما بعد از مدتی مایکروسافت را ترک کرد و شرکت Tellme Networks را تاسیس کرد. این شرکت پس از رشد خوبی در نهایت توسط مایکروسافت خریداری شد.
علی پلتفرم تبلیغات اینترنتی LinkExchange را بنیان‌گذاری کرد که در نهایت مایکروسافت این شرکت را هم خرید.
این دو برادر در شرکت­‌های زیادی نظیر فیسبوک، ایربی‌ان‌بی و دراپ‌باکس سرمایه‌گذاری کرده‌­اند. آنها همچنین با کمک یکدیگر دو شرکت آی‌لایک (iLike) و کد.ارگ (Code.org) را تأسیس کردند.

حتما بخوانید:  مهارت سازگاری و انعطاف پذیری، از مجموعه مهارت های نرم

اگر دوست دارید فرزندتان از همان دوران نوجوانی کدنویسی و برنامه نویسی را بیاموزد، سایت Code.org برای شماست.
توصیه آنها به‌عنوان کارآفرین به جوانانی که دوست دارند در دنیای تکنولوژی فعالیت کنند «خودباوری» است و اینکه قبل از هر چیزی باید روی خودشان سرمایه‌گذاری کنند. سپس سعی کنند علوم کامپیوتر و کدنویسی را یاد بگیرند؛ زیرا این مهارت می­‌تواند هر کسی را موفق کند و تقریبا همه افراد می­‌توانند از عهده­‌اش برآیند.

3- پردیس ثابتی، نابغه ژنتیک و ریاضی

پردیس ثابتی متولد 1354 در تهران است. او در سنین کودکی به همراه خانواده‌اش به  آمریکا رفت. خانم ثابتی هم دکتر است هم ریاضی می‌داند. در حقیقت پروفسور ثابتی ژنتیک و ریاضی را باهم ترکیب می­‌کند تا از روند فعالیت کردن ویروس­ها آگاهی پیدا کند.

پروفسور ثابتی را جز چهره‌­های تاثیرگذار و نابغه‌های جهان هم خوانده­‌اند. ایشان از شیوع ویروس ابولا جلوگیری کرده­‌اند و روی ویروس کرونا هم تحقیقات گسترده‌ای انجام می­‌دهند.

پردیس ثابتی

4– بیژن پاکزاد، پولدارترین مهاجر نیم قرن اخیر آمریکا

بیژن پاکزاد طراح سرشناس و معروف ایرانی در 1319 در تهران به دنیا آمد و در سال 1352 به آمریکا مهاجرت کرد. سال 1976 بود که بیژن پاکزاد فروشگاه خود را در بورلی هیلز افتتاح کرد. غالب فعالیت بیژن پاکزاد در زمینه لباس مردانه و عطر و راز موفقیتش در خلاقیت و پشتکارش بود.

او در سال 1390 در محل کار خود بر اثر سکته مغزی درگذشت. او پولدارترین مهاجر نیم قرن اخیر آمریکاست.

کارهای بیژن منحصربه‌فرد، بدون زمان و برای افراد مطرح جامعه طراحی می‌شدند. در اثبات این حرف همین بس که بیژن پاکزاد طراح لباس 36 رئیس جمهور جهان و گرانترین طراح لباس قرن بیستم است.

زندگینامه بیژن پاکزاد

بیژن پاکزاد چهره برتر ایرانی

 

5 -کامک عبادی، از چهره های برتر ایرانی در ناسا

کامک عبادی یکی دیگر از چهره های برتر ایرانی است که در ناسا کار می‌کند. او پسر محمد عبادی دوبلور معروف کشورمان است.

کامک عبادی

دکتر عبادی متخصص ناوبری رباتیک و از اعضا ساخت بالگرد مریخی نبوغ است. هدف از ساخت این بالگرد کمک به مریخ‌نوردهای آینده است، به این‌ترتیب که در برنامه‌ریزی و تعیین بهترین مسیر حرکت به آن‌ها کمک می‌کند. لازم به ذکر است که این بالگرد بدون سرنشین هدایت می‌شود.

6- سپیده چکاوه، برنده جایزه سال فناوری انگلیس

سپیده چکاوه از چهره های برتر ایرانی

سپیده چکاوه در دانشگاه آکسفورد تدریس می­‌کند و به تازگی توانسته نرم‌افزاری طراحی کند که ما بتوانیم با افراد کشورهای مختلف بدون نیاز به یادگیری زبان تعامل کنیم. نام این نرم‌افزار پیکسل چت است و در حال حاضر بیشتر از صد زبان را پشتیبابی می­‌کند. سپیده چکاوه برای این نرم افزار توانسته جایزه سال فناوری انگلیس را دریافت کند.

7- مهرداد شهلایی، الهام بخش جنگندگی و امید

این بار سراغ یک ورزشکار رفته­‌ایم. مهرداد شهلایی متولد 1349 و ساکن تهران است. شاید باورش سخت باشد اما او توانسته با وجود بیماری ام‌اس قله به اورست صعود کند.

مهرداد شهلایی از سال 1371 به ام‌اس مبتلا شد و این مسئله نه تنها مانع او برای ادامه زندگی نشد بلکه او 8 سال بعد در سال 1379 کوهنوردی را بصورت جدی آغاز کرد. او در کل دنیا دومین فردی است که با وجود ابتلا به ام‌اس به بلندترین قله جهان صعود کرده است. آقای شهلایی به خوبی ثابت کرده چیزی که آن را غیرممکن می­‌نامیم، تنها حصار ذهنی انسان­‌هاست و وجود خارجی ندارد.

حتما بخوانید:  انواع شلوار جین: راهنمای خرید شلوار جین برای زنان و مردان

مهرداد شهلایی

8- نسرین سراجی معمار خلاق و دغدغه‌مند ایرانی

نسرین سراجی یکی دیگر از چهره های برتر ایرانی است که در سال 1336 و تهران متولد شده است. او یک معمار معروف ایرانی_انگلیسی_فرانسوی به‌شمار می‌رود که به مقوله نوآوری در معماری فعلی و مبحث محیط زیست بسیار علاقه‌مند است. خانم سراجی در سال 62 تحصیل پزشکی در دانشگاه اصفهان را رها کرد، به لندن رفت و تحصیل معماری را شروع کرد.

نسرین سراجی

او علاوه بر فعالیت‌های کاری زیاد، در دانشگاه‌های معتبر و تراز اول در سطح جهانی تدریس می‌کند. خانم سراجی به شدت معتقد است که باید در کنار زاویه دید معمول­ خود با دید دیگری هم به معماری نگاه کنیم و این تغییر دیدگاه می‌تواند موجب تحولات زیادی در این رشته و بطور کلی در نظام‌های مختلف سیاسی، فرهنکی، اجتماعی و…شود. زیرا معماری روی همه این­ موارد تاثیر دارد.

نسرین سراجی به معماران ایرانی توصیه می­‌کند خودشان را باور کنند چون اعتمادبه‌خود غوغا می­‌کند.

زندگینامه نسرین سراجی را در اینجا بخوانید.

9- سالار کمانگر، از چهره های برتر مبدع گوگل ادوردز

سالار کمانگر

سالار کمانگر در سال 1355 در تهران متولد شد. او در دانشگاه استنفورد بیولوژی خوانده اما کارش ارتباطی به رشته تحصیلی­‌اش ندارد، مثل خیلی از ماها که در رشته­‌های بی ربطی با شخصیت و علایق­مان تحصیل کرده‌ایم. سالار کمانگر به ما یادآوری می­‌کند که برای تغییر مسیر هیچ‌وقت دیر نیست!
او از 22 سالگی به گوگل پیوست و در 29 سالگی به یکی از کارمندان عالی رتبه تبدیل شد. کمانگر معتقد است ما باید به شغل­مان علاقه داشته باشیم چون این علاقه است که در بسیاری از موارد موفقیت‌ها را می‌­سازد. او علاوه‌براینکه به مدت 4 سال مدیرعامل یوتیوب بوده، با یک ایده فوق‌العاده باعث پیشرفت و افزایش سرمایه عالی برای شرکت گوگل شد! این ایده، ابداع سیستم تبلیغات گوگل یا Google AdWords بود.
سالار کمانگر اولین طرح تجاری شرکت گوگل را ارائه کرده و مسئولیت فعالیت‌های مالی و قانونی گوگل را از ابتدا به عهده داشته است.

10- امیر آقاکوچک، برنده جایزه والتر هوبر

امیر آقاکوچک

امیرآقاکوچک زمانی که در ایران بود در رشته معماری دانشگاه خواجه نصیر فارغ‌التحصیل شد. سپس مدرک کارشناسی‌ارشد خود را در رشته آب­شناسی گرفت و برای مقطع دکترا وارد دانشگاه اشتوتگارت آلمان شد و در حال حاضر در دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین تدریس می­‌کند.

از جوایزی که در طول فعالیت حرفه‌ای خود دریافت کرده می‌توان به جایزه علمی اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا و جایزه والتر هوبر اشاره کرد. جایزه والتر هوبر بالاترین نشان افتخار تحقیقاتی انجمن مهندسان عمران آمریکا در دوره میانی کار (mid-career)  برای پژوهشگران مهندسی عمران است.

11-آهنگ کوثر،‌ ناجی بحران آب ایران و از چهره های برتر ایرانی

چهره های برتر ایرانی آهنگ کوثر

سید آهنگ کوثر در سال 1336 و در شیراز متولد شد. کوثر مدرک کارشناسی خود را در سال 1345، کارشناسی‌ارشد را 1347 و دکترای خود را در سال 1355 از دانشگاه ایالتی اورگن امریکا در حوزه روابط آب و خاک و گیاه گرفته است. چند سالی است طرح دکتر کوثر با کمک سازمان ملل در یکی از نقاط ایران اجرا می‌­شود؛ طرحی به نام آبخوان داری. آقای کوثر راه‌حل نجات ایران از خشکسالی را استفاده بیشتر از این طرح و تغییر دیدگاه مدیریتی می­‌داند.
لازم به‌ذکر است که دکتر کوثر برای این طرح، موفق به دریافت جوایز متعدد بین المللی شده است.

12- آرش فردوسی، موسس ایرانی دراپ‌باكس

در 7 اکتبر 1985 در کانزاس ایالات متحده متولد شد. دانشجوی انصرافی از دانشگاه ام آی تی و یکی از موسسان دراپ باکس است. او با درو هستون موسس دیگر دراپ باکس در همین دانشگاه آشنا شد. این دو در سال 2009 پیشنهاد استیوجابز برای خرید دراپ باکس را رد کردند که به عقیده بسیاری اشتباه بزرگی بود. آرش فردوسی تا سال ۲۰۱۲ به‌عنوان مدیر ارشد فناوری در دراپ‌باکس و بعد از آن عضو هیئت مدیره این سیستم شد.

حتما بخوانید:  پردرآمدترین رشته های آوسبیلدونگ در آلمان

آرش فردوسی

13- آزاده تبارزاده، از چهره های برتر ایرانی و ستاره ناسا

متولد 1346 در ایران است و دکترای شیمی فیزیک از دانشگاه استنفورد دارد. آزاده تبازاده جوایز متعددی از جمله مدال اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا و جایزه ریاست جمهوری که بالاترین جایزه ایست که دولت آمریکا به دانشمندان و مهندسان می­‌دهد را دریافت کرده است. او شیمیدان مرکز مطالعاتی «ایمز» ناساست و توانسته علت فرسایش لایه اُزون را کشف کند. به همین دلیل به او “ستاره ناسا” می­‌گویند.

اگر می‌خواهید بیشتر با او آشنا شوید، زندگینامه‌اش را در لینک زیر بخوانید:

آزاده تبازاده

آزاده تبارزاده

14- هادی تهرانی، معمار موفق ایرانی آلمانی

متولد 1954 در تهران، بزرگ شده هامبورگ و معماری موفق در آلمان است. در آلمان تحصیل کرده و در سال 1991 همراه با دو شریک استودیو BRT  را تاسیس کردند. همچنین بعدها دفتر مخصوص خود را موسوم به AG در هامبورگ تاسیس کرد. هادی تهرانی تابه‌حال موفق به دریافت جوایز متعددی شده است. او علاقه زیادی به کارهایی که دیگران آن­ها را نشدنی می­‌خوانند دارد و همواره می­‌خواهد غیرممکن را ممکن کند.

هادی تهرانی

15- فرشید موسوی، معمار معروف ایرانی

خانم موسوی یک معمار موفق است. او سال 1344 در شیراز متولد شد، در 24 سالگی به لندن مهاجرت کرد و در آنجا شروع به تحصیل کرد و بعد از پایان تحصیلاتش رهسپار دانشگاه هاروارد آمریکا شد. در هاروارد با الکساندر زایروپلو آشنا شد و بعد از مدتی با او ازدواج کرد. این زوج دفتر کوچک معماری FOA را تاسیس کردند و در سال 1995 با برنده شدن در طراحی فرودگاه بین‌المللی یوکوهامای ژاپن به شهرت رسیدند.

فرشید موسوی

کارهای این چهره های برتر ایرانی و موفق از خلاق‌ترین نمونه­‌های معماری و طراحی فضاهای شهری است. او معتقد است “حتی اگر پروژه کوچکی دارید حتما باید ایده بزرگی داشته باشید.”

 وبسایت شخصی فرشید موسوی

16- بیژن داوری، عضو ارشد شرکت آی‌بی‌ام

بیژن داوری‌زاده متولد سال 1333 در تهران است، لیسانس برق خود را از دانشگاه شریف گرفت و برای ادامه تحصیل به موسسه پلی تکنیک Rensselaer (RPI) رفت تا تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه دهد.
این نابغه ایرانی یکی از اعضای آکادمی ملی مهندسان ایالات متحده است و به دلیل نقش عمده‌ای که در فناوری CMOS دارد، مشهور شده است. او عضو ارشد شرکت آی بی ام و دارای بیش از 70 مقاله علمی معتبر و از چهره های برتر ایرانی است.

بیژن داوری چهره های برتر ایرانی

17-ماریا خرسند، خالق بلوتوث

خانم خرسند سال 1336 در ساری متولد شد و در 11 سالگی به آمریکا مهاجرت کرد. خانم خرسند در مقطع فوق‌لیسانس مهندسی کامپیوتر از دانشگاه فولرتون کالیفرنیا فارغ‌التحصیل شد.
او یکی از مدیران معروف در حوزه فناوری اطلاعات در جهان و خالق بلوتوث است و در زمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه بزرگ را بر عهده داشت.
ماریا خرسند معتقد است بلندپروازی و اشتیاقش برای رویارویی با مشکلات باعث شده تا به مقام مدیریت پروژه بلوتوث منصوب شود.

ماریا خرسند چهره برتر ایرانی

18- عباس علوی، از چهره های برتر و بهترین پزشک آمریکا در سال 1999

عباس علوی یک دیگر از چهره های برتر ایرانی که امروز می‌خواهیم معرفی کنیم در سال 1316 و در تبریز متولد شده است. او در دانشگاه تهران پزشکی خوانده و سپس راهی آمریکا شد و همزمان بورد طب داخلی و بورد پزشکی هسته‌ای را دریافت نمود. او همچنین موفق شد فلوشیپ پزشکی هسته‌ای و فلوشیپ خون‌شناسی را از دانشگاه پنسلوانیا دریافت کند.

عباس علوی

وی ضمن تحصیل در دوره‌های متعدد پزشکی، در بیمارستان‌های آمریکا مشغول به کار شد و همزمان در دانشکده پزشکی پنسیلوانیا به تدریس پرداخت و پس از مدتی ریاست بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان دانشگاه پنسیلوانیا را برعهده گرفت.
پروفسور علوی در سال ۱۹۹۹ میلادی به‌عنوان پزشک برتر آمریکا شناخته شد و در سال ۲۰۰۶ میلادی به‌عنوان استاد برجسته کالج پزشکی هسته‌ای در آمریکا انتخاب و معرفی گردید.

19 – شکردخت جعفری – از چهره های برتر و مخترع افغانی در زمینه پزشکی و پرتودرمانی

شکردخت جعفری

شکردخت جعفری در سال 1977 در دایکندی افغانستان به دنیا آمد و در 6 سالگی همراه با خانواده‌اش به ایران مهاجرت کرد. با وجود سنت‌های بازدارنده، جعفری با اراده‌ای مصمم به ادامه تحصیل پرداخت و در سال 2015 تبدیل به اولین زن افغانی شد که دکترای فیزیک پزشکی اخذ کرد. تحقیقات و اختراعات او روال پرتودرمانی برای بیماران سرطانی را متحول کرده و زندگی بسیار راحت‌تری را برای آنها به ارمغان آورده است.

او همچنین در دوران تحصیلش جایزه آینده بنیاد شلومبرگر را برنده شد.

 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زینب

⁦👏🏻⁩⁦👏🏻⁩⁦👏🏻⁩⁦👏🏻⁩ احسنتت