ماریا خرسند، مخترع بلوتوث (از زنان موفق ایرانی)

در این مقاله قصد داریم در ابتداء پاسخی کوتاه و مفید به سوال بلوتوث چیست و نقش آن در آینده چیست بدهیم و در ادامه بدانیم مخترع بولوتوث کیست و نقش خانم ماریا خرسند و ارتباط ایشان با این اختراع را بدانیم و سپس به معرفی خانم ماریا خرسند که او را مخترع ایرانی بلوتوث هم میدانند بپردازیم .

بلوتوث چیست ؟ 

بلوتوث (به انگلیسی: Bluetooth) یک فناوری برای تبادل داده بین دستگاه‌های الکترونیکی است که به صورت بی‌سیم کار می‌کنند. این فناوری به امواج فرکانس رادیویی با برد کوتاه متکی است و تمامی دستگاه‌هایی که به این فناوری مجهز باشند، مادامیکه در ناحیه مجاز باشند می‌توانند به انتقال داده بپردازند. از مزایای بلوتوث میتوان به بی‌سیم بودن ، نصب و راه‌اندازی آسان ، مصرف انرژی کم و امنیت بالا و از معایب آن میتوان به برد کوتاه و سرعت انتقال پایین اشاره کرد .

آینده بلوتوث:

انتظار می‌رود که بلوتوث در آینده نقش مهمی در اینترنت اشیا (IoT) ایفا کند. اینترنت اشیا به شبکه‌ای از دستگاه‌های فیزیکی اشاره دارد که به اینترنت متصل هستند و می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بلوتوث می‌تواند برای اتصال این دستگاه‌ها به یکدیگر و به اینترنت استفاده شود.

مخترع بلوتوث کیست ؟

این سوال که مخترع بلوتوث کیست نیاز به توضیح دارد .نام بلوتوث با نام شرکت اریکسون گره خورده است و زمانی که نام اختراع بلوتوث با شرکت اریکسون آورده میشود پای بخش تحقیق و توسعه شرکت اریکسون به وسط می‌آید و مدیر بخش تحقیق و توسعه اریکسون در زمان اختراع بلوتوث در این شرکت سرکار خانم ماریا خرسند بود . ماریا خرسند نقشی مستقیم در اختراع بلوتوث نداشت. با این حال، او نقشی کلیدی در توسعه و استانداردسازی این فناوری ایفا کرد.خرسند ریاست گروهی از مهندسان را بر عهده داشت که بر روی استانداردسازی بلوتوث کار می کردند. این گروه استانداردهای اولیه بلوتوث را تدوین کردند که به پذیرش گسترده این فناوری در سراسر جهان کمک کرد.به همین دلیل، ماریا خرسند را مادر معنوی بلوتوث می نامند. او نقشی اساسی در تبدیل بلوتوث از یک ایده ابتدایی به یک استاندارد جهانی ایفا کرد.ایده ابتدایی این فناوری از یاپ هارتسن  که اهل هلند است میباشد . نام بلوتوث از نام هارالد بلاتاند، پادشاه دانمارک در قرن دهم میلادی الهام گرفته شده است.هارتسن نامزد دریافت جایزه مخترع اروپا از طرف اداره ثبت اختراعات اروپا در سال 1990 شد. اکنون اگر از شما بپرسند مخترع بلوتوث کیست میدانیم که یک شخص نیست بلکه یک سیستم و یک گروه پشت این نام قرار دارد .

ماریا خرسند کیست؟

خانم خرسند متولد 12 ژوئن 1957 (1336 شمسی) در ساری و شمال ایران است. او دانشمند حوزه کامپیوتر است و بیزینس وومن ایرانی است. ماریا خرسند در یک خانواده دانشگاهی در ایران رشد کرد. او در 15 سالگی (سال 1353) و در اوضاع آشفته ایران در دهه 80 میلادی، به لس آنجلس مهاجرت و سپس در رشته کامپیوتر تحصیل کرد. اگر بخواهیم بگوییم مدرک ماریا خرسند از کدام دانشگاه صادر شده باید بگیم ایشان مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه معتبر فولرتون کالیفرنیا دریافت کردند.

خانواده ماریا خرسند و به‌ویژه مادرش می‌خواستند او پس از فارغ‌التحصیلی به ایران بازگردد. اما ماریا و خواهرش که او نیز به آمریکا مهاجرت کرده بود ترجیح دادند در خارج از کشور به زندگی خود ادامه دهند.

خرسند در زمان تحصیل با مردی سوئدی ازدواج و در 1987 به سوئد نقل مکان کرد. او با تجربه کار در شرکت‌های معتبری مثل شرکت نفت اتحادیه( Union Oil Company ) و Uniysis در کانادا به سوئد رفت و بلافاصله در شرکت سونی اریکسون شروع بکار کرد و اینجا جایی بود که زندگی حرفه‌ای او آغاز شد.

ماریا خرسند

زندگی شغلی حرفه‌ای ماریا خرسند

در سوئد ماریا خرسند مدیریت پروژه بلوتوث را بر عهده گرفت. این سمت به علت پشتکار، علاقه و جاه طلبی فوق العاده او در برخورد با مشکلات به او داده شد.

خرسند همچنین سمت‌هایی را به عنوان مدیر اجرایی موسسه تحقیقات فنی SP سوئد، رئیس بازارهای مالی در OMX Technology و مدیر اجرایی Dell AB داشته است. در حال حاضر ماریا خرسند یک چهره شناخته شده در سطح جهانی در حوزه فناوری اطلاعات است. اما جالب است بدانید که او در ابتدا هیچ علاقه ای به این حوزه نداشت، در واقع قصد داشت روانشناسی بخواند. خرسند معتقد است که “سرنوشت” او را به سمت فناوری اطلاعات کشانده‌است.

همانطور که می‌دانیم فناوری به معنای استفاده از تمام ابزارهایی است که زندگی روزمره را تسهیل می‌کند. ماریا خرسند یکی از طرفداران ایده راحت کردن زندگی بشر هست. او معتقد است انسان‌ها بزرگترین سرمایه و منابع هر کشوری هستند بنابراین باید برای راحت کردن زندگی آن‌ها تلاش کرد. او عنوان می‌کند:” در تمام شرکت‌هایی که در آن‌ها کار می‌کردم، فارغ از اینکه چه موقعیت و مسئولیتی داشتم، همیشه تمام تلاشم را در زمینه تسهیل زندگی انسان‌ها کرده‌ام و تمام کوششم را به جامعه بین‌المللی و صنعت تزریق می‌کنم.»

همانطور که گفتیم مهندس ماریا خرسند مدیر اجرایی موسسه تحقیقات فنی SP سوئد بود. این موسسه در شش حوزه انرژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم زیستی، ریسک و امنیت، محیط زیست و حمل و نقل فعالیت می‌کند. در دوره ریاست خرسند یعنی از سال 2007 تا 2015، فروش آن‌ها به 1.5 میلیارد دلار رسید.

حتما بخوانید:  بهترین شهرهای سوئد و معرفی هر کدام

اکثر پروژه‌هایی که در سال‌های اخیر با مدیریت خرسند انجام شده، در حوزه انرژی و محیط زیست بوده است. این زن پیشکسوت ایرانی که دستی در ایجاد فناوری متحول‌کننده جهان داشته ، اکنون رئیس فعال EARTO-انجمن اروپایی سازمان‌های تحقیقات و فناوری است.

پ.ن: رئیس فعال یا acting president به جایگزین رئیس اصلی در زمان‌هایی که او در دسترس نیست گفته می‌شود.

افتخارات ماریا خرسند – از زنان موفق ایرانی

ماریا خرسند در 11 ژوئن 2014 مدال افتخاری دولت سوئد را به دلیل تلاش‌های ارزشمند خود در تجارت دریافت کرد و اکنون سال‌ها به عنوان مشاور وزارت ارتباطات سوئد فعالیت می‌کند.

زنان موفق ایرانی

حفظ هویت ایرانی

خرسند از مشکلاتی که به دلیل ملیت ایرانی در دوران اقامتش در آمریکا با آن روبه رو بوده، صحبت کرده است. او در یک مصاحبه شغلی با یک شرکت وابسته به وزارت دفاع ایالات متحده شرکت کرد و هنگامی که ملیت خود را فاش کرد، بی سر و صدا از روند استخدام کنار گذاشته شد. با این وجود، هرگز ریشه های ایرانی خود را انکار و پنهان نکرده است.

حتما بخوانید:  قصه شکردخت جعفری؛ قصه زنانی که دنیا را تغییر دادند

سخن پایانی

همانطور که خواندید عامل موفقیت ماریا خرسند پشتکار و جاه طلبی او بود. ما با مشاهده زندگی افرادی نامداری چون خانم خرسند متوجه می‌شویم که پشتکار و اشتیاق در زمینه کاری منجر به موفقیت‌های بزرگ می‌شود. تمام انسان‌های موفق به شدت پشتکار دارند و در راه تحقق خواسته‌ها و اهداف‌شان تلاش می‌کنند. شما چقدر برای رسیدن به خواسته‌هایتان تلاش می‌کنید و پشتکار دارید؟

چند فیلم از کلاس ها و سخنرانی های ماریا خرسند

عکس های ماریا خرسند

عکس های ماریا خرسند

عکس‌های ماریا خرسند

منبع

حتما بخوانید:  آزاده تبازاده: ستاره ناسا (از مجموعه مشاهیر فارسی زبان)

راهنمای مشاغل فارسی زبان در اروپا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها