بیماری کبد چرب: هر آنچه که باید در این باره بدانید

بیماری کبد چرب یک بیماری شایع است که به دلیل ذخیره چربی اضافی در کبد ایجاد می‌شود. اکثر افرادی که کبد چرب دارند، هیچگونه علامتی ندارند و مشکلات جدی برای آن‌ها ایجاد نمی‌شود. اگرچه در برخی موارد می‌تواند منجر به آسیب کبدی شود، خبر خوب این است که شما اغلب می‌توانید با تغییر شیوه زندگی از این بیماری پیشگیری کرده یا حتی اثر آن را معکوس کنید. در این مقاله به تعریف و علائم کبد چرب و همچنین راه های پیشگیری و درمان کبد چرب پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

ما برای این که به شما شک وارد کنیم فیلم عمل جراحی کبد چرب و کالبد شکافی کبد چرب را در زیر این پاراگراف برای شما قرار دادیم . فکر میکنیم بعد از دیدن این فیلم دیگر سوالات متداول شما راجع به عکس کبد ، عکس کبد چرب و شکل کبد چرب پاسخ داده شده باشد و جدی تر و با اراده به تغییر سبک زندگی برای داشتن بدنی سالم بپردازید که در ادامه مقاله سعی کردیم در این راستا اطلاعات مناسبی به شما منتقل کنیم .

اخطار!!!

اگر از دیدن خون و بدن شکافته شده و جراحی حال شما بد میشه این فیلم رو نبینید !!!

عملکرد یک کبد سالم چگونه است؟

کبد یک اندام ضروری با عملکردهای متعدد است که نقش حمایت کننده‌ای در حیات شما دارد. این عملکردها عبارتند از:

  • صفرا تولید می‌کند که در هضم غذا کمک کننده است.
  • برای بدن پروتئین می‌سازد.
  • آهن را ذخیره می‌کند.
  • مواد مغذی را به انرژی تبدیل می‌کند.
  • موادی ایجاد می کند که به لخته شدن خون کمک می‌کند (برای التیام زخم ها).
  • با ایجاد فاکتورهای ایمنی و حذف باکتری‌ها و سموم (موادی که می‌توانند به بدن شما آسیب برسانند) از خون شما در برابر عفونت‌ها حفاظت می‌کند.

بیماری کبد چرب چیست؟

کبد چرب (استئاتوز) یک بیماری شایع است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد ایجاد می‌شود. یک کبد سالم حاوی مقدار کمی چربی است. زمانی که چربی به 5 تا 10 درصد وزن کبد شما برسد، مشکل ساز می‌شود.

چرا کبد چرب مضر است؟

در بیشتر موارد، کبد چرب هیچ مشکل جدی ایجاد نمی‌کند یا مانع از عملکرد طبیعی کبدتان نمی‌شود. اما برای 7 تا 30 درصد افراد مبتلا به این بیماری، بیماری کبد چرب با گذشت زمان بدتر می‌شود و در سه مرحله پیشرفت می‌کند:

1-کبد شما ملتهب (متورم) می‌شود و بافت آن آسیب می‌بیند. این مرحله استئاتوهپاتیت نامیده می‌شود.

2- بافت اسکار( scar ) در جایی تشکیل می‌شود که کبد شما آسیب دیده است. این فرآیند فیبروز نامیده می‌شود.

3- بافت اسکار گسترده جایگزین بافت سالم می‌شود. در این مرحله شما سیروز کبدی دارید.

سیروز کبدی

سیروز کبدی در نتیجه آسیب شدید به کبد است. بافت اسکار سخت که جایگزین بافت سالم کبد می‌شود، عملکرد کبد را کند می‌کند. در نهایت، می‌تواند عملکرد کبد را به طور کامل مختل کند. سیروز می‌تواند منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود.پیشنهاد میکنیم به جای این که دنبال پیدا کردن علائم کبد چرب در خود باشید به یک پزشک برای ویزیت مراجعه کنید . فراموش نکنید کبد چرب یک بیماری مخفی است .

انواع بیماری کبد چرب

انواع کبد چرب

دو شکل اصلی بیماری کبد چرب وجود دارد:

یک – بیماری کبدی الکلی

کبد چرب الکلی تجمع چربی در کبد در نتیجه نوشیدن زیاد است(مصرف متوسط یک نوشیدنی در روز برای زنان و حداکثر دو نوشیدنی در روز برای مردان). حدود 5٪ از مردم در ایالات متحده به این شکل از بیماری کبد مبتلا هستند.

دو – بیماری کبد چرب غیر الکلی

بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی رخ می‌دهد که زیاد الکل مصرف نمی‌کنند. این بیماری از هر سه بزرگسال یک نفر و از هر 10 کودک یک کودک را در ایالات متحده تحت درگیر می‌کند. محققان علت دقیق بیماری کبد چرب غیر الکلی را پیدا نکرده‌اند. عوامل متعددی مانند چاقی و دیابت می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهند.

چه کسانی بیشتر به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شوند؟

احتمال ابتلا به کبد چرب برای شما بیشتر از دیگران است اگر:

  • اسپانیایی یا آسیایی باشید.
  • زن یائسه باشید (زنی که پریودش قطع شده است).
  • چاقی با سطح بالای چربی شکم داشته باشید.
  • فشار خون بالا، دیابت یا کلسترول بالا دارید.
  • مبتلا به آپنه انسدادی خواب- وقفه تنفسی خواب باشید (نوعی از اختلال خواب است که دیواره‌های گلو در آن شل و باریک می‌شوند، که این باعث وقفه‌هایی در تنفس می‌شود).

چه عواملی باعث کبد چرب می‌شود؟

برخی افراد بدون داشتن هیچ گونه بیماری قبلی به این بیماری مبتلا می‌شوند. اما این عوامل خطر ابتلا به آن را افزایش می‌دهند:

  • چاقی یا اضافه وزن.
  • ابتلا به دیابت نوع 2 یا مقاومت به انسولین.
  • داشتن سندرم متابولیک (مقاومت به انسولین، فشار خون بالا، کلسترول بالا و سطح تری گلیسیرید بالا).
  • مصرف برخی داروهای تجویزی، مانند آمیودارون (Cordarone®)، دیلتیازم (Cardizem®)، تاموکسیفن (Nolvadex®) یا استروئیدها.
  • مصرف بی رویه مکمل های غذایی و برخی از ویتامین ها.

امروزه دیگر همه ما باید درباره ویتامین ها و میزانی که بدن ما به آن احتیاج دارد آگاهی داشته باشیم، اگر هنوز در این خصوص اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله انواع ویتامین ها، منابع غذایی ویتامین ها و کارکرد هر کدام از ویتامین ها در بدن را مطالعه کنید.

علائم کبد چرب چیست؟

افراد مبتلا به بیماری کبد چرب اغلب هیچ علامتی ندارند تا زمانی که بیماری تا سیروز کبدی پیشرفت کند. علائم کبد چرب ، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد شکم یا احساس پری در سمت راست بالای شکم.
  • حالت تهوع، از دست دادن اشتها یا کاهش وزن.
  • پوست مایل به زرد و سفیدی چشم (یرقان).
  • ورم شکم و پاها.
  • خستگی شدید یا آشفتگی ذهنی.
  • ضعف.

کبد چرب چگونه تشخیص داده می‌شود؟

از آنجایی که بیماری کبد چرب اغلب علائمی ندارد، پزشک شما ممکن است اولین کسی باشد که آن را تشخیص دهد. سطوح بالاتر آنزیم های کبدی (افزایش آنزیم های کبدی) که در آزمایش خون برای سایر موارد ظاهر می‌شوند، ممکن است زنگ خطر را بزند. افزایش آنزیم‌های کبدی نشانه آسیب به کبد شماست. برای تشخیص، پزشک ممکن است دستور دهد:

  • سونوگرافی یا توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن) برای گرفتن تصویر از کبد.
  • بیوپسی کبد (نمونه بافت) برای تعیین میزان پیشرفت بیماری کبد.
  • FibroScan®، یک سونوگرافی تخصصی که گاهی به جای بیوپسی کبد برای تعیین میزان چربی و بافت اسکار در کبد استفاده می‌شود.

تشخیص بیماری کبد چرب

درمان کبد چرب: داروی کبد چرب چیست؟

هیچ دارویی به طور خاص برای بیماری کبد چرب وجود ندارد. در عوض، پزشکان به کنترل عواملی که بر افزایش اثر این بیماری موثرند، تمرکز می‌کنند. آنها همچنین توصیه می‌کنند که تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید که می تواند به طور قابل توجهی سلامت شما را بهبود بخشد. شاید سوال شما این باشد که برای کبد چرب چی بخوریم چی نخوریم  . درمان شامل:

  • اجتناب از الکل.
  • کاهش وزن.
  • مصرف داروها برای کنترل دیابت، کلسترول و تری گلیسیرید (چربی در خون).
  • مصرف ویتامین E و تیازولیدین دیون ها (داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت مانند Actos® و Avandia®) در موارد خاص.

آیا پیشگیری از کبد چرب ممکن است؟

بهترین راه برای جلوگیری از بیماری کبد چرب انجام کارهایی است که سلامت کلی را حفظ می‌کند:

  • در وزن سالم بمانید. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، به تدریج وزن خود را کاهش دهید.در صورت نیاز سه گام کاهش وزن اصولی را مطالعه کنید.
  • به طور منظم وزرش کنید.

نکته: اگر تازه می‌خواهید ورزشی را شروع کنید، دویدن را به شما پیشنهاد می‌کنیم، چون به ابزار خاصی احتیاج ندارد و شما به راحتی با داشتن یک جفت کتونی می‌توانید آن را انجام دهید. مقاله همین امروز دویدن را شروع کنید می‌تواند در این خصوص به شما کمک کند. از ورزش های دیگری که می‌توانید در خانه انجام دهید بدنسازی در خانه و یوگا است. یوگا علاوه بر جسم و فیزیک بدنی شما به سلامت روان شما هم کمک بسیاری خواهد کرد. مقاله شروع یوگا در خانه در این زمینه می‌تواند به دردتان بخورد.

  • مصرف الکل خود را محدود کنید.
  • داروهایتان را طبق دستور مصرف کنید.

آیا بیماری کبد چرب برمی‌گردد؟

کبد توانایی شگفت انگیزی برای ترمیم خود دارد. اگر از مصرف الکل اجتناب کنید یا وزن کم کنید، می‌توانید چربی و التهاب کبد را کاهش دهید و آسیب اولیه کبد را بهبود ببخشید.

آیا کبد چرب کشنده است؟

بیماری کبد چرب برای اکثر افراد مشکل عمده ای ایجاد نمی‌کند. با این حال، اگر به سیروز کبدی تبدیل شود، می تواند به مشکل جدی‌تری تبدیل شود. سیروز کبدی درمان نشده در نهایت منجر به نارسایی کبد یا سرطان کبد می‌شود. کبد عضوی است که بدون آن نمی‌توانید زندگی کنید.

رژیم غذایی چگونه باید باشد؟

رژیم غذایی کبد چرب

برای کبد چرب چی بخوریم؟ برای کبد چرب چی نخوریم؟ برای کبد چرب چه چیزی خوب است؟ این‌ها سوالات پرتکراری هستند که برای افراد مستعد کبد چرب و برای پیشگیری از چرب شدن کبد پرسیده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت برای کاهش وزن آهسته اما پیوسته از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید. کاهش وزن سریع در واقع می‌تواند بیماری کبد چرب را بدتر کند. پزشکان اغلب رژیم غذایی مدیترانه‌ای را توصیه می‌کنند که سرشار از سبزیجات، میوه ها و چربی‌های خوب است. از پزشک یا متخصص تغذیه خود در مورد روش‌های کاهش وزن درست راهنمایی بخواهید.

در این خصوص مطالعه مقاله رژیم غذایی سالم و علمی از نظر سازمان جهانی بهداشت می‌تواند کمک‌کننده باشد. در این مقاله درباره تعریف رژیم غذایی سالم و اینکه شامل چه چیزهایی است صحبت کرده‌ایم.

روزانه چه مقدار آب بنوشیم؟ اگر این سوال برای شما هم وجود دارد مقاله مقدار آب مورد نیاز بدن در روز را مطالعه کنید. در این مقاله کوشیده‌ای بر اساس اطلاعات و تحقیقات علمی به این سوال پاسخ دهیم.

چه سوالاتی باید از پزشکم بپرسم؟

آیا من داروهایی مصرف می‌کنم که می تواند به بهبود بیماری کبد چرب کمک کند؟

کبد من چقدر آسیب دیده است ؟

چه مدت طول می‌کشد تا آسیب کبدی جبران شود؟

محدوده وزن سالم برای من کدام است؟

آیا می‌توانم با یک متخصص تغذیه صحبت کنم یا برای آشنایی با تغذیه سالم به دوره‌ای بروم؟

چگونه می‌توانم اختلال مصرف الکلم را درمان کنم؟

سخن پایانی

بیماری کبد چرب را به عنوان یک علامت هشدار دهنده اولیه در نظر بگیرید تا به شما در جلوگیری از یک بیماری کشنده کبد مانند سیروز یا سرطان کبد کمک کند. حتی اگر در مرحله‌ای هستید که علائم کبد چرب یا مشکلی در عملکرد کبد ندارید، همچنان مهم است که اقداماتی را برای توقف یا معکوس کردن اثر بیماری کبد چرب انجام دهید.

اگر به دنبال عمری طولانی توام با سلامتی هستید، علم دست یافتن به این آرزو را آسان کرده است. کافیست سبک زندگی خودتان را بر اساس اصولی که علم و متخصصان سلامتی می‌گویند تغییر دهید تا شاهد معجزه سبک زندگی سالم روی زندگی خود باشید. در این خصوص، مطالعه مقاله راز عمر طولانی را از دست ندهید.

منبع

حتما بخوانید:  علائم سکته قلبی و نکاتی که باید رعایت کنیم
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها