معرفی کتاب “زندانبان افکار خود نباشید”

زندانبان افکار خود نباشید: آیا شما هم آن دست آدم‌هایی هستید که ابهام در زندگی را دوست ندارید؟! وقتی اتفاقی رخ می‌دهد یا اصلا معلوم نیست زندگی قرار است چطور پیش برود، عکس العمل‌تان چیست؟ قلبتان به تپش می‌افتد و دستانتان می‌لرزد؟! یا یک گوشه می‌نشینید و سر خود را لای دست‌هایتان می‌گیرید؟

اکثر انسان‌ها نمی‌توانند با ابهام کنار بیایند و دوست دارند زندگی‌شان قابل پیش‌بینی باشد. مدتی پیش خود من با چنین چالشی روبرو بودم کنترل و چارچوب زندگی‌ام تقریبا از دستم در رفته بود و نمی‌توانستم بفهمم چه چیزی می‌خواهد پیش بیاید. روزی در خیابان انقلابِ تهران راه می‌رفتم که چشمم به کتاب زندانبان افکار خود نباشید افتاد.

من معتقدم “کتاب‌ها، آدم‌های مناسب برای خودشان را صدا می‌زنند!” این بود که این کتاب را برداشتم و ورق زدم. در آن مقطع زمانی این کتاب برای من نجات دهنده بود چون کمکم کرد تا بتوانم از دید بیرونی به قضیه و خودم نگاه کنم و زنجیرهای ذهنی‌ای که دور افکارم انداخته بودم و محکم قفلشان کرده بودم را ببینم. با من همراه باشید تا ببینیم این کتاب به چه موضوعی می‌پردازد.

چه کسانی باید کتاب زندانبان افکار خود نباشید را بخوانند؟

همه انسان‌ها برای خود عادت ایجاد می‌کنند(در واقع سازوکار مغز به این صورت است) و دوست دارند ابعاد زندگی‌شان قابل پیش بینی باشد. انسان‌ها گمان می‌کنند بر عادت‌های رفتاری و فکری خود مسلط هستند. آن‌ها می‌پندارند که بسیاری از وقایع از قبل برایشان تعیین شده، به خاطر همین اگر حادثه‌ای غیرقابل پیش بینی برایشان رخ دهد معمولا سخت می‌توانند کنترل شرایط را به دست بگیرند. اگر شما هم اینگونه‌اید؛ خواندن این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

اگر افراد فکر کنند وقایع از قبل تعیین شده است نمی‌توانند به معنای زندگی دست یابند. آن‌ها خود را ناتوان حس کرده و از توانایی خود غافل می‌شوند، به دور افکار خود غل و زنجیر می‌بندند و مانع رهایی ذهن و آزاد کردن آن می‌شوند.

این کتاب توسط آلکس پاتاکوس نوشته شده و فریبا جعفری نمینی آن را ترجمه کرده است. همانطور که از عنوانِ کتاب مشخص است موضوع کتاب روانشناسی است و به روح و ذهن هم ارتباط دارد. کتاب زندانبان افکار خود نباشید را انتشارات نو اندیش منتشر کرده است.

موضوع کتاب زندانبان افکار خود نباشید

ویکتور فارنکل یک روانپزشک اتریشی بود که به عنوان یک یهودی در اردوگاه کار آلمان نازی حضور داشت. او در کتاب انسان در جستجوی معنا به اهمیت معنای زندگی برای انسان‌ها  در سخت‌ترین شرایط ممکن می‌پردازد. حال نویسنده این کتاب با الهام از زندگی ویکتور فرانکل سعی دارد به افراد مختلف کمک کند تا معنای زندگی را دریابند.

کتاب زندانبان افکار خود نباشید در مجموع شامل 11 فصل است که در کنار زندگی این روانپزشک به هفت قانون و زیر بنای فکری ویکتور فرانکل می‌پردازد. در خلال این‌ها به مشکلاتی که بشر در قرن حاضر دارد هم می‌پردازد بخصوص مشکلات شغلی و توضیح می‌دهد که چطور بشر در این موقعیت‌های دشوار از حل مشکل عاجز می‌ماند و با این هفت قانون ویکتور فرانکل می‌تواند به سلامت خود آسیب نزند تا بتواند در مرحله بعد به حل مشکل برسد. این هفت قانون عبارتند از:

  • هیچ کس جز خودمان مسئول رفتار ما نیست، حتی در سخت‌ترین شرایط
  • شما در اصل به دنبال معنا هستید: انگیزه اساسی انسان نه لذت(گفته فروید) و نه قدرت (گفته نیچه) است. طبق گفته فرانکل انگیزه هر شخصی پیدا کردن معناست.
  • کشف معنای تک تک لحظات زندگی وظیفه ماست
  • علیه خودتان کار نکنید: با تفکر بیش از حد درباره خود، اضطرابتان را زیاد می‌کنید
  • از دور به خودتان نگاه کنید، در این صورت برخی از رفتارهای خود را بی‌معنی خواهید دید و حتی به آنها خواهید خندید
  • تمرکز توجه خود را تغییر دهید: در شرایط دشوار توجه خودتان را معطوف چیز دیگری کنید
  • از خودتان فراتر روید: ما انسان‌ها ظرفیت این را داریم که از چیزهای کوچک روزانه بالاتر برویم؛ ما قدرت تعالی داریم.

7 اصل کتاب زندانبان افکار خود نباشید

با خواندن این کتاب چه چیزی یاد می‌گیریم؟

با خواندن این کتاب یاد می‌گیریم که هیچ کس جز ما مسئول اتفاقاتی که برایمان پیش می‌آید، نیست. ما می‌توانیم در مسیر کسب ارزش‌ها، اهداف و معنا متهد بمانیم و به خواسته خود برسیم. در تمام لحظات زندگی معنا وجود دارد و ما می‌توانیم آن‌ را کشف کنیم. بعضی رفتارهایمان واقعا ثمری ندارند می‌توانیم از بیرون به آنها نگاه کنیم و بخندیم! می‌توانیم سیکلی را بر ضد خود عمل می‌کنیم  بفهمیم! می‌توانیم تمرکز ذهنیمان را روی مشکلات و موقعیت‌های دشوار قرار ندهیم. و در نهایت می‌توانیم به فراتر از خود برسیم و دنیایی متفاوت بسازیم.

امیدوارم از خواندن این کتاب ارزشمند لذت ببرید و تاثیر آن را بر زندگی خود ببینید.

خرید کتاب زندانبان افکار خود نباشید

حتما بخوانید:  معرفی کتاب - انسان در جستجوی معنا
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها