مهارت نرم چیست، اهمیت و روش های توسعه آن

مهارت

در این مقاله در مورد مهارت های نرم خواهیم آموخت و اهمیت آنها را بررسی خواهیم کرد. در طول مقاله انواع مهارت های نرم و روش های توسعه آنها را به‌صورت موردی آورده‌ایم که بعدا در مقالات جداگانه به هر کدام از آن‌ها نیز پرداخته خواهد شد.

تعریف مهارت های نرم چیست و چرا مهم هستند؟

مهارت‌های نرم بر تعامل و ارتباطات ما با دیگران اثر می‌گذارند. همچنین برای موفقیت در تجارت باید مهارت‌های نرم خود را تقویت کنید. اما چرا این مهارت ها تا این اندازه اهمیت دارند؟ در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم پس با ما همراه باشید.

به داستان زیر توجه کنید

مینا موسس برندی در زمینه پوشاک است. او در کارهای زیادی از قبیل طراحی سایت یا حسابداری و امور مالی(مهارت‌های سخت) بر کار کارمندان نظارت می‌کند. اما مشکل اساسی او این است که از مهارت‌های نرم ضعیفی برخوردار است و در جلسات علیرغم دانش زیاد نمی‌تواند ارتباط درستی با افراد بگیرد. همانطور که مشخص است هوش هیجانی مینا زیاد نیست و او برای سرپا نگه داشتن برند خود و رقابت با رقبایی که در بازار هستند، نیازمند شبکه سازی و توسعه روابط با افراد مشهور در حوزه کاری خودش است. وگرنه بیزینس او با شکست مواجه می‌شود.
همانطور که از داستان برمی‌آید، توسعه مهارت‌های نرم گاهی از توسعه مهارت‌های سخت مشکل‌تر است. مینا علیرغم مهارت‌های سخت فراوان از پیشرفت در کارش باز مانده و علت آن تنها ضعیف بودن مهارت‌های نرم اوست.

10 مهارت نرم مهم

برخی از مهارت‌های نرم عبارتند از:

  1. اصول مذاکره
  2. خدمات مشتری
  3. شبکه سازی
  4. توانایی ارائه دادن
  5. توانایی حل تعارض
  6. ارتباطات اثربخش
  7. کار گروهی
  8. توانایی حل مسئله
  9. کار کردن تحت فشار
  10. انعطاف پذیری و سازگاری

اهمیت مهارت های نرم چیست؟

همانطور که گفتیم مهارت‌های نرم تاثیر زیادی روی روند کسب و کارتان دارد. می‌پرسید چگونه؟!

  1. مهارت‌های نرم نقش مهمی در بهبود توانایی کار کردن شما با دیگران دارند و می‌تواند تاثیر شگرفی در پیشرفت حرفه‌ای‌تان داشته باشد.
  2. اگر صاحب مشاغل کوچک هستید یا خود اشتغالی دارید، مهارت‌های نرم می تواند به شما در یافتن، جذب و حفظ مشتری کمک کند.
    مثلا مهارت‌های ارائه خوب محصول، توانایی‌های شبکه سازی و رعایت آداب معاشرت می‌تواند به شما در بدست آوردن مشتریان جدید و کار بیشتر با مشتریان فعلی کمک کند.
    با توسعه مهارت‌های نرمی مانند توانایی‌ حل تعارضات و همچنین مشکلات و ارائه خدمات عالی به مشتریان می‌توانید منجر به روابط قوی‌تر با همکاران، فروشندگان و سایر ارتباطات حرفه‌ای‌تان شوید.
  3. در نهایت، مهارت‌های نرم قوی می‌تواند در افزایش اعتماد به نفس‌تان نقش به سزایی داشته باشد. اعتماد به نفس یک ویژگی ارزشمند در دنیای تجارت است.

اهمیت مهارت های نرم

4. از طرفی، اگر مهارت‌های نرم شما ضعیف باشد ممکن است کسب و کارتان شکست بخورد یا پتانسیل‌هایی که دارید را نتوانید آنطور که باید ارائه و توسعه دهید.
با توسعه مهارت رهبری قوی، کار کردن با گروه و توانایی‌های ارتباطی، می‌توانید پروژه‌ها را روان‌تر اجرا کنید و نتایج باب طبع همه بدست آورید. یادتان نرود بهبود نحوه تعامل شما با دیگران بر زندگی شخصی‌تان هم اثر می‌گذارد.

آیا شما هم به توسعه مهارت های نرم نیاز دارید؟

مهارت‌های نرم عموما “صفر و یک” نیستند. ممکن است شما در برخی مهارت‌های نرم عالی باشید اما در برخی اصلا خوب نباشید! مثلا ممکن است دارای توانایی‌های ارتباطی و کار گروهی عالی باشید، اما با مدیریت زمان دست و پنجه نرم کنید.
در اینجا چند سناریوی رایج وجود دارد که با توسعه مهارت‌های نرم می‌توانید آن‌ها را بهبود دهید:

  1. شما نسبت به سایرین در زمینه کاری خود مشتری کمتری دارید(یا مشتری کمتری حفظ می‌کنید)
  2. اغلب در جلسات دیر می‌کنید با برای تحویل دادن کار فرصت بیشتری می‌خواهید.
  3. نمی‌توانید شبکه حرفه ای خود را توسعه دهید( یا به طور کلی از فرصت های شبکه‌سازی اجتناب می‌کنید)
  4. صحبت اولیه را با مشتری انجام می‌دهید اما نمی‌توانید مذاکرات را به مرحله بعدی ببرید.

توسعه مهارت های نرم

4 مرحله برای بهبود و توسعه مهارت های نرم

  1. اولین قدم بزرگ در توسعه فردی، شناخت و تشخیص زمینه‌هایی است که باید در آنها پیشرفت کنید. شما می‌توانید با ذهن آگاهی، درون نگری و فکر کردن و ارزیابی نواقص کارتان یا از بازخورد دوستان و همکاران به موردهایی که در آن‌ها قوی نیستید پی ببرید.
    نوشتن روزانه در مورد تعاملات حرفه‌ای‌تان به نوعی می‌تواند ارزیابی مفیدی باشد.
  2. پس از آگاهی از نقاط قوت و ضعف خود، برنامه ای برای بهبود ایجاد کنید که با برنامه کاری شما هماهنگ باشد و از آن پشتیبانی کند.
  3. از آنجا که تعداد مهارت‌های نرم نسبتاً زیاد است، راه‌های زیادی برای توسعه یا تقویت این مهارت‌ها نیز وجود دارد.
    مثلا یک مربی برای بازخورد دادن به شما می‌تواند مفید باشد.
    اگر تمرکز شما بر “بهبود ارتباط” است، انجام دوره‌هایی با موضوعاتی مثل سخنرانی در جمع می‌تواند مفید باشد.
    از مربی ای استفاده کنید که به شما کمک کند مهارت های نرم مهم را به سرعت توسعه دهید.
  4. ممکن است فریبنده به نظر برسد، اما تأثیر دید مثبت و خوش‌بینی را دست‌کم نگیرید. به هر حال، اکثر مهارت‌های نرم با اعتماد به نفس و اشتیاق تقویت و با اضطراب، ناامنی و دید منفی تضعیف می‌شوند. تغییر طرز فکرتان به گونه‌ای که بتوانید نکات مثبت را در موقعیت‌ها مشاهده کنید، می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر نحوه تعامل شما با دیگران داشته باشد.

سخن پایانی

مهارت‌های نرم می‌تواند بر توانایی شما در ارائه عالی و برقراری ارتباط موثر با همکاران و مشتریان اثر بگذارد. بنابراین بهتر است همین امروز شروع به توسعه مهارت‌های نرم در خود کنید.

حتما بخوانید:  یک سرمایه گذاری سودآور: سرمایه گذاری روی خود

منبع

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها