Beachbot: رباتی که ته سیگار جمع می‌کند!

ربات beachbot: بسیاری از ما عاشق ساحل و دریا هستیم و از دیدن آن، لمس آب، قدم زدن بین ماسه‌های ساحل، لمس شن‌ها و گوش دادن به صدای دریا لذت می‌بریم. ساحل جایی‌ست که بسیاری از مردم برای آرامش گرفتن به آن پناه می‌برند.

چند روز پیش به ساحل رفتم تا کمی آرام شوم. با دوستم شروع به ساختن قلعه‌های شنی کردیم. هر قلعه‌ای که می‌ساختیم علاوه بر شن و ماسه، پر از پلاستیک و ته سیگار و … بود. بگذارید خیالتان را راحت کنم از شیر مرغ تا جان آدمیزاد! را می‌توانستیم لابلای ماسه‌ها و حتی در آب ببینیم. متاسفانه انسان‌ها وقتی به ساحل می‌آیند چیزی بیشتر از قلعه‌های ماسه‌ای در آن جا می‌گذارند. با دوستم کمی از زباله‌های اطراف خود را جمع کردیم در حین جمع کردن زباله‌ها، یاد مطلبی افتادم که چند روز پیش خواندم؛ “ربات زباله جمع کن!”

حتما بخوانید:  زیباترین شهرهای ساحلی اروپا

رباتهای زباله جمع کن

اکثر زباله های موجود در سواحل را پلاستیک تشکیل می‌دهد. حیوانات ساحلی یا دریایی ممکن است پلاستیک ها را بخورند یا در میان آن گیر بیفتند. در هر صورت زباله های ساحلی مسئله‌ایست که به محیط‌ زیست ما آسیب می‌رساند.

یک مورد کوچک هم وجود دارد که مشکل بزرگی ایجاد می‌کند: ته سیگار. ممکن است طولش فقط چند سانتی متر باشد، اما مملو از میکروپلاستیک ها و بیش از 30 نوع مواد شیمیایی سمی است که به محیط دریایی آسیب می‌زنند. ته سیگار به راحتی تجزیه نمی‌شود و هنگامی که با آب تماس پیدا کند، مواد مضر از آن خارج می‌شود.

متأسفانه، ته سیگار رایج ترین نوع زباله در دنیاست و سالانه حدود 4.5 تریلیون آن دور ریخته می‌شود. خبر بد این است که  تجزیه آن ممکن است 14 سال طول بکشد.

حتما بخوانید:  اتومبیل های خودران در آلمان به جاده‌ها می‌آیند!

ربات beachbot: حل مشکل آلودگی سواحل

دانشمندان برای حل مشکل آلودگی سواحل beachbot را اختراع کردند. beachbot، در اصل یک ربات جمع‌کننده ته سیگار است که در آن، از هوش مصنوعی برای تشخیص ته سیگار و زباله‌های کوچک و کمک به پاکسازی سواحل استفاده می‌شود.

ربات ساحلی

ربات beachbot چطور کار می‌کند؟

برای مقابله با طاعون ته سیگار، دو مهندس هلندی در همکاری با دانشگاه دلفت این ربات را به کمک هوش مصنوعی طراحی کرده‌اند تا  گوشه‌ای از مشکل آلودگی سواحل را حل می‌کنند. ادوین بوس و مارتین لوکارت، مهندسان هلندی از TechTics، که از دیدن تصاویر ته سیگار در سواحل خسته شده بودند، تصمیم گرفتند BeachBot را بسازند. رباتی مستقل که حسگرهای آن توانایی تشخیص ته سیگار در سواحل را دارند.

ظاهر آن به شدت جذاب و عجیب است: از لحاظ بصری، به نظر می‌رسد که این ربات مستقیماً از کارگاه ناسا برای اکتشاف سیاره مریخ بیرون آمده است! BeachBot با عرض 80 سانتیمتر، دارای دو دوربین است که به آن دید دوگانه، در جلو و عقب می‌دهد.

پیچ بات برای برداشتن ته سیگارها، از دو بازوی چنگال مانند خود استفاده می‌کند. چنگال‌ها را پایین آورده، حتی توانایی کمی حفاری در ماسه‌ها را هم دارد، ته سیگار را برداشته و داخل یک جایگاه داخلی پرتاب می‌کند. این ربات در حال حاضر بطور خودکار به مدت 1 ساعت کار می‌کند. اما techtics  نوید پیشرفت در این زمینه را می‌دهد.

در این ربات از هوش مصنوعی و الگوریتم‌های تشخیص تصویر برای تشخیص ته سیگار از سایر اجسام در ساحل استفاده می‌شود. برای انجام این کار، تیم    TechTics  باید وسیله نقلیه و هوش مصنوعی آن را با استفاده از عکس‌های ته سیگار در اشکال مختلف آموزش دهند.

این شرکت از برنامه Microsoft Trove استفاده می‌کند، که عکس های مشترک افراد را در اختیار توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی قرار می‌دهد. تا کنون، 200 عکس جمع آوری کرده است اما قصد دارد 2000 عکس گردآوری کند تا BeachBot بتواند تا حد ممکن ته سیگار پیدا کند. این ربات در تعدادی از سواحل هلند فعالیت و به پروژه‌های پاکسازی کمک کرده‌ است.

حتما بخوانید:  سفر به فضا: آیا فضا پایان می یابد یا تا ابد ادامه دارد؟

فعالیت گسترده رباتهای زباله جمع کن! اینبار با ‌MAPP

فعالیت گسترده رباتهای زباله جمع کن! اینبار با ‌MAPP

طراحان در حال حاضر روی پروژه جدیدی کار می‌کنند؛ ربات MAPP. این روبات‌ها برای جمع آوری زباله در فضاهای بیرونی مانند پارک و سواحل  طراحی شده‌اند. آن‌ها قادرند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و با همکاری هم به جستجو و جنگ با زباله‌ها بروند.

مشکل پلاستیک و محیط زیست!

زباله‌های ساحلی و دریایی به محیط زیست و حیوانات آسیب می‌رسانند. حیوانات این زباله‌ها را می‌بلعند یا در آن‌ها گیر می‌کنند که باعث آسیب، غرق شدن یا خفگی می‌شود. مشکل آلودگی ساحلی و دریایی برای گردشگری، ماهیگیری و تفریح ​​به سواحل پاک هم مساله‌ای جدیست.

علاوه بر زباله هایی که توسط بازدیدکنندگان در ساحل و دریا باقی می‌ماند، به دلیل دور ریختن پلاستیک‌ها و سایر زباله‌های تجزیه‌ناپذیر در رودخانه‌ها و نهرها  و در نهایت راهی شدن این زباله‌ها به دریا، باز هم شاهد آلوده شدن ساحل و دریاها هستیم.

تجزیه پلاستیک معضلی جدیست و سال‌ها طول می‌کشد. محققان تخمین می‌زنند که سالانه 8 میلیون تن از انواع مواد پلاستیکی وارد اقیانوس می‌شود.

به همین دلیل سازندگان پیچ بات معتقدند وجود این ربات ممکن است مشکل سواحل را تا حدودی حل کند، اما مشکل اصلی که رفتار انسان است را حل نمی‌کند!

حتما بخوانید:  کاربرد هوش مصنوعی و تاثیر آن روی مشاغل
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها