فهرست مطالب
علائم سکته قلبی: سکته قلبی زمانی رخ میدهد که جریان خون به قلب مسدود شود. حمله قلبی که مرگ بافتی عضله قلب ((آنفارکتوس میوکارد) نیز نامیده میشود، میتواند کشنده باشد.
علائم سکته قلبی
از علائم سکته قلبی میتوان به فشار، سفتی، درد، یا احساس فشردن یا درد در قفسه سینه یا بازوها که ممکن است به گردن، فک یا پشت شما سرایت کند، اشاره کرد.
- حالت تهوع، سوء هاضمه، سوزش سر دل یا درد شکم
- تنگی نفس
- عرق سرد
- خستگی
- سرگیجه ناگهانی
علائم سکته قلبی در افراد مختلف متفاوت است
همه افرادی که دچار حمله قلبی می شوند علائم یا شدت علائم یکسان ندارند. بعضی از افراد درد خفیف و بعضی درد شدیدتری دارند. حتی برخی افراد هیچ علامتی ندارند. برای بعضیها، اولین علامت ممکن است ایست قلبی ناگهانی باشد. با این حال، هر چه علائم و نشانههای بیشتری داشته باشید، احتمال حمله قلبی بیشتر میشود.
برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی رخ میدهند، اما بسیاری از افراد علائم و نشانه های هشدار دهنده را از ساعتها، روزها یا حتی هفتهها قبل نشان میدهند. اولین هشدار ممکن است درد مکرر قفسه سینه یا فشار (آنژین صدری) باشد که در اثر فعالیت ایجاد میشود و با استراحت تسکین مییابد. آنژین به دلیل کاهش موقت جریان خون به قلب ایجاد میشود.
چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
برای اورژانس پزشکی فورا اقدام کنید، برخی افراد به دلیل اینکه علائم و نشانههای مهم را نمیشناسند، بیش از حد معطل میکنند. این مراحل را انجام دهید:
- با اورژانس تماس بگیرید. حتی اگر شک دارید که دچار حمله قلبی شده اید، درنگ نکنید. فوراً با 911 یا شماره اضطراری محلی خود تماس بگیرید. اگر به خدمات فوریتهای پزشکی دسترسی ندارید، از شخصی بخواهید که شما را به نزدیکترین بیمارستان برساند.
توجه: فقط در صورتی رانندگی کنید که گزینه دیگری وجود نداشته باشد. رانندگی دراین شرایط جان شما و همراهانتان را به خطر میاندازد. - مصرف نیترو گلیسیرین(در صورت تجویز پزشک). در حالی که منتظر کمک اضطراری هستید، آن را طبق دستور مصرف کنید.
- در صورت توصیه آسپرین مصرف کنید. مصرف آسپرین در طول حمله قلبی میتواند آسیب قلبی را بوسیله جلوگیری از لخته شدن خون کاهش دهد.
توجه: آسپرین میتواند با سایر داروها تداخل داشته باشد، بنابراین از مصرف آسپرین خودداری کنید. مگر اینکه پزشک یا پرسنل پزشکی اورژانس آن را توصیه کنند. برای مصرف آسپرین با 911 تماس بگیرید.
اگر فردی را دیدیم که علائم سکته قلبی دارد، چه کنیم؟
اگر فردی را دیدید که بیهوش شده و فکر میکنید دچار حمله قلبی شده است، ابتدا با اورژانس تماس بگیرید. سپس بررسی کنید که آیا فرد نفس می کشد و نبض دارد یا خیر. اگر فرد نفس نمیکشد یا نبض پیدا نکردید، در این صورت باید CPR را شروع کنید.
با یک ریتم نسبتاً سریع – حدود 100 تا 120 فشار در دقیقه – به شدت و سریع به سینه فرد فشار دهید.
اگر در CPR آموزش ندیدهاید، پزشکان توصیه میکنند که فقط فشرده سازی قفسه سینه را انجام دهید. اگر در CPR آموزش دیدهاید، می توانید راه هوایی را باز کنید تا فرد نفس بکشد.
علل سکته قلبی
- حمله قلبی زمانی رخ میدهد که یک یا چند شریان کرونر مسدود شود. با گذشت زمان، تجمع رسوبات چربی، از جمله کلسترول، موادی به نام پلاک تشکیل میشود که میتواند شریانها را باریک کند (آترواسکلروز). این بیماری که بیماری عروق کرونر نامیده می شود، باعث حملات قلبی میشود.
در طول حمله قلبی، پلاک میتواند پاره شود و کلسترول و سایر مواد را به جریان خون بریزد و یک لخته خون در محل پارگی ایجاد شود. اگر لخته بزرگ باشد، میتواند جریان خون را از طریق شریان کرونری مسدود کند و قلب را از اکسیژن و مواد مغذی گرسنه نگه دارد (ایسکمی).
ممکن است انسداد کامل یا جزئی شریان کرونر داشته باشید. تشخیص و درمان بسته به نوع آن میتواند متفاوت باشد. - علت دیگر حمله قلبی اسپاسم شریان کرونر است که جریان خون را به بخشی از عضله قلب قطع میکند. استفاده از تنباکو و داروهای غیرقانونی مانند کوکائین میتواند باعث اسپاسم شود.
- عفونت با COVID-19 همچنین ممکن است به قلب شما آسیب برساند و منجر به حمله قلبی شود.
عوامل زنگ خطر
عوامل خاصی به تجمع ناخواسته رسوبات چربی (آترواسکلروز) که شریانها را در سراسر بدن شما باریک میکند، کمک میکند. شما میتوانید بسیاری از این عوامل را بهبود بخشید یا از بین ببرید تا خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش دهید.
- سن: مردان 45 ساله یا بالاتر و زنان 55 ساله یا مسنتر نسبت به مردان و زنان جوان بیشتر در معرض حمله قلبی هستند.
نکته: اگر خواستار عمری طولانی هستید، مقالهی بیشتر از 100 سال زندگی کنید را از دست ندهید.
- تنباکو: این شامل سیگار کشیدن و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار است.
- فشار خون بالا: با گذشت زمان، فشار خون بالا میتواند به شریانهایی که به قلب شما منتهی میشوند آسیب برساند. فشار خون بالا که با چاقی، کلسترول بالا یا دیابت رخ میدهد، خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش میدهد.
- سطح کلسترول یا تری گلیسیرید خون بالا: سطح بالای کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) (کلسترول “بد”) به احتمال زیاد باعث باریک شدن شریانها میشود. سطح بالای تری گلیسیرید، نوعی چربی خون مرتبط با رژیم غذایی، خطر سکته قلبی را نیز افزایش میدهد. با این حال، سطح بالای کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) (کلسترول “خوب”) ممکن است خطر ابتدا به سکته را کاهش دهد.
- چاقی: چاقی با سطوح بالای کلسترول خون، سطح تری گلیسیرید بالا، فشار خون بالا و دیابت مرتبط است. کاهش تنها 10 درصد از وزن بدن میتواند این خطر را کاهش دهد.
- دیابت: زمانی که لوزالمعده به اندازه کافی انسولین ترشح نمیکند، سطح قند خون بدن و در نتیجه آن خطر حمله قلبی را افزایش مییابد.
- سندرم متابولیک: این سندرم زمانی رخ میدهد که چاقی، فشار خون بالا و قند خون بالا دارید. ابتلا به سندرم متابولیک باعث میشود که خطر ابتلا به بیماری قلبی دو برابر شود.
- سابقه خانوادگی در سکته قلبی: اگر خواهر و برادر، والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما حملات قلبی داشتهاند (در سن 55 سالگی برای مردان و در سن 65 سالگی برای زنان)، ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشید.
- عدم فعالیت بدنی: بی تحرکی باعث افزایش سطح کلسترول خون و چاقی میشود. افرادی که به طور منظم ورزش میکنند از سلامت قلب بهتری و فشار خون پایینتر برخوردارند. آیا میدانستید در خانه میتوانید یوگا انجام دهید؟ شروع یوگا در خانه
- فشار: شما ممکن است به گونهای به استرس واکنش نشان دهید که خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
- مصرف مواد مخدر غیرقانونی: استفاده از داروهای محرک، مانند کوکائین یا آمفتامین، می تواند باعث ایجاد اسپاسم در عروق کرونر و حمله قلبی شود.
- سابقه پره اکلامپسی: این وضعیت باعث افزایش فشار خون در دوران بارداری و افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی در طول زندگی میشود.
- وضعیت خودایمنی: ابتلا به بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
عوارض سکته قلبی
عوارض سکته قلبی اغلب به آسیب وارد شده به قلب در طول حمله قلبی مربوط می شود. این آسیبها به موارد زیر منجر میشوند:
- ریتم غیر طبیعی قلب (آریتمی). ممکن است “مدارهای کوتاه” الکتریکی ایجاد شود و منجر به ریتم غیرطبیعی قلب شود که برخی از آنها میتواند جدی باشد و ممکن است منجر به مرگ شود.
- نارسایی قلبی. حمله قلبی ممکن است آنقدر به بافت قلب آسیب برساند که عضله قلب باقیمانده نتواند خون کافی را از قلب شما پمپ کند. نارسایی قلبی میتواند موقتی باشد یا یک بیماری مزمن ناشی از آسیب گسترده و دائمی به قلب شما باشد.
- ایست قلبی ناگهانی. بدون هشدار، قلب شما به دلیل یک اختلال الکتریکی که باعث ریتم غیر طبیعی قلب (آریتمی) میشود، میایستد. حملات قلبی خطر ایست قلبی ناگهانی را افزایش میدهد که میتواند بدون درمان فوری منجر به مرگ شود.
جلوگیری از سکته قلبی
هیچ وقت برای انجام اقداماتی برای جلوگیری از حمله قلبی دیر نیست – حتی اگر قبلاً تجربه سکته را دارید. در اینجا راه هایی برای جلوگیری از حمله قلبی وجود دارد.
- داروها: داروهایی وجود دارند که مصرف آنها خطر حمله قلبی بعدی را کاهش میدهد و به عملکرد بهتر قلب آسیب دیده کمک میکند. به مصرف آنچه پزشک شما تجویز کرده است ادامه دهید و از پزشک خود بپرسید که هر چند وقت یکبار باید تحت نظر باشید.
- سبک زندگی مناسب: با یک رژیم غذایی مناسب برای قلب، وزن خود را سالم نگه دارید، سیگار نکشید، به طور منظم ورزش کنید، استرس را مدیریت کنید و شرایطی را که میتواند منجر به حمله قلبی شود، مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را کنترل کنید.
- اگر به دنبال نقطهای مناسب برای شروع ورزش هستید، ما در گروه فارسی 1، مقاله همین امروز دویدن را شروع را کنید، برنامه دویدن از مبتدی را برای شما آماده کردهایم. همچنین اگر ساکن آلمان هستید، با بهترین مسیرهای دویدن در آلمان همراه ما باشید.