حکایت و معنای ضرب‌المثل «جنگ زرگری»

اصطلاح «جنگ زرگری» به معنای نزاعی ساختگی و ظاهری است که میان دو یا چند نفر برای فریب شخص یا اشخاص دیگر صورت می‌گیرد.این نوع جدال، پایه و اساسی جز فریب و نیرنگ ندارد و هدف اصلی آن، فریب دادن طرف سوم برای رسیدن به منافع شخصی است.

حکایت شکل‌گیری ضرب‌المثل «جنگ زرگری»

در گذشته، برخی زرگران برای فروش جواهرات خود به مشتریان ثروتمند، از حیله‌ای استفاده می‌کردند. زمانی که مشتری‌ای وارد مغازه می‌شد و از قیمت و کیفیت جواهرات پرس‌وجو می‌کرد، زرگر قیمت را چند برابر ارزش واقعی اعلام می‌کرد. سپس با اشاره یا فرستادن شاگردش، زرگر همسایه را خبر می‌کرد. زرگر دوم وارد مغازه می‌شد و همان جواهر را با قیمتی کمتر (اما هنوز بالاتر از قیمت واقعی) به مشتری پیشنهاد می‌داد.بین دو زرگر جدالی ساختگی در می‌گرفت و مشتری که گمان می‌کرد در حال بهره‌برداری از رقابت است، جواهر را از زرگر دوم خریداری می‌کرد.در نهایت، دو زرگر سود حاصل را بین خود تقسیم می‌کردند.

کاربرد امروزی اصطلاح «جنگ زرگری»

امروزه، این اصطلاح برای توصیف نزاع‌ها و جدال‌های ساختگی در حوزه‌های مختلف مانند سیاست، تجارت و رسانه‌ها به کار می‌رود. در این موارد، طرفین با تظاهر به مخالفت، سعی در فریب افکار عمومی یا کسب منافع خاص دارند.


داستان کوتاه با کاربرد ضرب‌المثل «جنگ زرگری»

در یک مجتمع تجاری، دو فروشنده لباس با هم تبانی کردند. یکی از آن‌ها قیمت لباس را بسیار بالا اعلام می‌کرد و دیگری با ورود به مغازه، همان لباس را با قیمتی کمتر پیشنهاد می‌داد. مشتری که تصور می‌کرد در حال بهره‌برداری از رقابت است، لباس را از فروشنده دوم خریداری می‌کرد.در پایان روز، دو فروشنده سود حاصل را بین خود تقسیم می‌کردند. این نمونه‌ای از «جنگ زرگری» در دنیای امروز است.

حتما بخوانید:  معنای ضرب‌المثل «گذر پوست به دباغ‌خانه می‌افتد»

نتیجه‌گیری

ضرب‌المثل «جنگ زرگری» هشداری است در مورد فریب‌هایی که در قالب نزاع‌های ساختگی صورت می‌گیرد. این اصطلاح به ما یادآوری می‌کند که همیشه باید با دقت و هوشیاری به مسائل نگاه کنیم و فریب ظواهر را نخوریم.

فعال
Author: فعال

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها