روانشناسی رویا

رویا دری است کوچک و مخفی در عمیق‌ترین و صمیمی‌ترین خلوتگاه روح که به آن شب کیهانی آغازین باز می‌شود، که پیش از آنکه من آگاه پدید آید روح بود و بسی فراتر از آنچه من آگاه می‌تواند بدان دست یابد نیز روح خواهد بود.

کارل گوستاو یونگ

کتاب خاطره‌ها، رویاها، اندیشه‌ها

تعریف رویا

خواب دیدن و سفرها و دیدارهای شبانه از ابتدای پیدایش تاریخ و حتی خیلی پیشتر از عصر باستان، جزئی با اهمیت، تاثیرگذار و قابل توجه در زندگی انسان بوده و ردپای رویاها را در جای جای تحولات زندگی آدمیان می بینم.

اهمیت رویا تا بدان پایه است که بسیاری از پیامبران، مسیر ارتباطی شان با خداوند را عالم خواب اعلام نموده‌اند و کتاب‌های مقدس و ادبیات کهن آکنده است از خواب‌هایی که بر مسیر تحولات معنوی و حتی سیاسی و اجتماعی جوامع انسانی نقشی تعیین کننده داشته است.

روانشناسی رویا

کارکرد رویاهای هدایت‌کننده، یا پیشگویانه چنان با اهمیت است که همه‌ی تمدن‌های بزرگ بشر در هنگام انعقاد نطفه‌ی تکوین، با حدوث یک رویا خودنمایی و اعلام وجود نموده‌اند. رویای دو زندانی همبند حضرت یوسف، رویایی که فرعون دید و حضرت یوسف را برای تعبیر آن از زندان فراخواند و خوابی که فرعون وقت در باب ولادت حضرت موسی دید و اقدام به کشتار نوزادان بنی اسرائیل نمود، تنها نمونه‌های اندکی از رویاهای سرنوشت ساز در تاریخ حیات بشر هستند.

نظر به اهمیت این وجه شگفت و کمتر شناخته شده‌ی زندگی، برآنیم تا با طرح سلسله مقالاتی به واکاوی و شناخت هرچه بیشتر رویا بپردازیم و در باب معانی و روش تعبیر برخی از نمادهای رایج عالم خواب گفتگو کنیم. در همین راستا طرح نمونه‌هایی از رویاهای ثبت‌شده در تاریخ می تواند به روشن شدن اهمیت این مکانیزم نامرئی بیشتر کمک کند که به تدریج مواردی از تاریخ ایران و جهان را همراه با یکدیگر، مرور خواهیم کرد.

حتما بخوانید:  مراقبه چیست؟

خرید کتاب خاطره‌ها، رویاها، اندیشه‌ها

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید
نظر خود را بنویسید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها